top of page

Praznik trčanja 26.03.2017. u Kruševcu

Međunarodni, 2. Kruševački Planet Bike polumaraton i Cooper trka zadovoljstva startovaće 26.03.2017. u 11:00h u centru grada. Biće to jedan od najvećih sportskih događaja ove godine u Kruševcu. Ark Maratonac je organizator, a grad Kruševac generalni pokrovitelj i uz saradnju sa sponzorskim timom rešeni smo da napravimo brend po kome će grad Kruševac biti prepoznatljiv, ne samo u našoj zemlji nego i šire.

 

 

Prošle godine smo organizovali jednu od boljih polumaratonskih trka kod nas. Želimo kada se kaže Kruševac, da jedna od asocijacija bude i polumaraton. Ove godine smo dobili i Cooper trku zadovoljstva, organizovali besplatne treninge za sve osnovce i srednjoškolce i za sve ljude koji žele da se pokrenu. Grad je prepoznao celu manifestaciju, podržao je i zajedno sa Ark Maratoncem radi na omasovljenju trčanja kao baznog sporta koji je preventiva i lek raznim bolestima. Dođite 26.03. i osetite pozizivnu energiju koja će teći ulicama carskog grada, gde će reka trkača pokazati šta je radost i koliko osmeha proizvede trčanje.

Polumaraton je dužine 21,1 km, treba naporno trenirati iz dana u dan, iz meseca u mesec, kako bi se napredovalo i bilo spremno da se istrči 21 km. Mnogi su pokazali sebi da je sve moguće, samo je potrebna volja. Na 2. Kruševačkom Planet Bike polumaratonu 2017. uzeće učešće naši olipijci Ana Subotić (promoter trke) i Darko Živanović. Boje našeg grada i Ark Maratonca braniće Nenad Živković, odličan maratonac i polumaratonac, kao i svi članovi Ark Maratonca. Biće tu i odlični atletičari iz Bosne, Rumunije, Velike Britanije, Crne Gore, Makedonije, UAE, Hrvatske... Očekujemo učešće oko 500 polumaratonaca što bi bilo 40% više nego prošle godine.

Pomeramo granice, najavljujemo spektakl u Kruševcu, nešto što nije viđeno na našim trkama. Okrepu na svaki kilometar, muziku i zabavu uz stazu za svačiji ukus, majice (100% poliester), ekipa za masažu u cilju i na stazi, besplatna poseta muzeja, obezbeđen ručak, bazen za relaksaciju. Elektronsko merenje i brza obrada podataka, u sklopu elektronskog merenja biće veliki ekran pored cilja gde će u svakom krugu trkač moći da vidi svoje prolazno vreme. Pehari za pobednike i pobednice, proglašenje po kategorijama kao i proglašenje najbržih Kruševljana i Kruševljanki. Zajedničko slikanje u 14:00h ispred spomenika Kosovskih Junaka. Za prvih 100 učesnika Cooper trke zadovoljstva biće obezbeđene besplatne majice. Ciljna okrepa je od kolača, voća, suvog voća, vode i sokova. Pored nje biće još 4 okrepne stanice na

 
 

Medalje su u obliku srca, jer svi srce ostavljamo na stazi i gajimo ljubav prema trčanju jer trčanje spaja ljude.

Pored učesnika 2. Kruševačkog Planet Bike polumaratona biće angažovano i 100 volontera bez čije pomoći ovakva manifestacija ne bi bila moguća. Zahvaljujemo se svima koji su pomogli na bilo koji način i prepoznali važnost jedne velike i masovne sportske manifestacije koja pokreće mnoge ljude i šalje lepu sliku o našem gradu.

Ovo je deo onoga što čeka učesnike praznika trčanja u carskom gradu, dođite i uzmite učešće kao tamičar, učesnik Cooper trke zadovoljstva, volonter ili navijač.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page