top of page

2. Kruševački Planet Bike polumaraton 2017. i Cooper trka zadovoljstva

Srećan sam što mogu da najavim 2. Kruševački polumaraton i Cooper trku zadovoljstva koja će se održati 26.03.2017. godine u organizaciji ARK "Maratonca" a pod pokroviteljstvom grada Kruševca.

Lepo je kad san postane java, lepo je kada se trud isplati a rezultati rada budu vidljivi. Grupa zaljubljenika u trčanje je 11.11.2015. osnovala ARK "Maratonac" sa ciljem da promoviše trčanje, da uključi što veći broj ljudi u aktivan nači života , da organizujemo polumaraton u Kruševcu i dovedemo reku trkača sa pozitivnom energijom koji će trčati ulicama carskog grada. Za veoma kratki period smo organizovali veoma uspešan 1. Kruševački polumaraton 2016. i 1. Noćni kruševački polumaraton. U Kruševac smo tom prilikom doveli takmičare iz svih delova zemlje kao i iz inostranstva. Oba polumaratona su bila međunarodna.

Uveliko teču pripreme za 2. Kruševački polumaraton 2017. godine. Prijave su otvorene u novembru i do sada se prijavilo preko 150 takmičar iz 5 zemalja, u ovom periodu smo prošle godine imali 100 prijavljenih takmičara. Svi zainteresovani se mogu prijaviti na sajtu www.arkmaratonac.com ili na sajtu www.trka.rs, takođe link za prijavu mogu naći na fb događaju 2. Kruševački polumaraton kao i na fb stranici ARK "Maratonac" - a. Pravo učešća imaju sva punoletna lica, takođe i lica starija od 16 god ali za njih je potreban potpis roditelja ili staratelja. Polumaraton će se trčati stazom koja je u užem centru grada. Staza je kružna i trči se 4 kruga. Jedan krug je dužine 5.275 m.

U sklopu polumaratona održaće se i Cooper trka zadovoljstva koja startuje odmah posle polumaratonske trke i trči se jedan krug. Za nju NIJE POTREBNO POSEBNO PRIJAVLJIVANJE, dovoljno je doći 26. marta, poneti patike i dobro raspoloženje. Uz pomoć Cooper Tires - a omogućilu smo svoj deci osnovnih i srednjih škola u Kruševcu koja su zainteresovana da dođu da treniraju sa ARK "MARATONAC" - em, 3 puta nedeljno u februaru i martu, to mogu da urade besplatno. Cilj nam je da pokrenemo što veći broj dece i da im približimo trčanje kao i da osete atmosferu jednog polumaratona. Naši dragi Kruševljani koji žele da istrče polumaraton mogu da dođu i sa ARK "Maratonac" - em uz stručnu pomoć se pripreme da istrče polumaraton koji je dužine 21,1 km.

Svi zainteresovani se mogu javiti na fb stranici ARK "MARATONAC"

Takođe 26. marta grad Kruševac će biti jedna velika pešačka zona i zato iskoristimo to da svi izađemo na ulice da trčimo ili budemo podrška ljudima koji trče. Biće veselo, aktivno i sa puno osmeha. Potrudićemo se da budemo dobri domaćini i da svi koji taj dan dođu u Kruševac, grad napuste sa osmehom i željom da se ponovo vrate.

Biće ovo jedno od većih sportskih manifestacija koje će se održati ove godine u Kruševcu. Uzmite učešće i budite deo jedne pozitivne priče.

Svi koji žele da na polumaratonu uzmu učešće kao volonteri, jer bez njih ceo događaj nije moguć, mogu da se prijave na fb stranici ARK "Maratonac" - a ili na fb profilu Seniša Gašić.

Vidimo se 26.03.2017. godine na prazniku trčanju i aktivnog načina života u carskom gradu.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page